X-Rust – Yli 25 vuotta konemusiikkikulttuurin puolestapuhujana

 

X-Rust ry on Turussa vuonna 1993 perustettu elektronisen musiikin yhdistys, joka on tunnettu vahvasta sitoutumisestaan underground-kulttuuriin. Yhdistys syntyi tarpeesta tarjota vaihtoehtoista musiikkia ja kulttuuria vastapainona kaupalliselle tarjonnalle. X-Rustin toiminta alkoi pienimuotoisesti, mutta vuosien varrella se on kasvanut merkittäväksi osaksi Turun ja Suomen teknomusiikkikenttää.

Yhdistyksen perusajatuksena on tasa-arvo ja itsenäisyys; kaikki jäsenet ovat samalla viivalla riippumatta siitä, ovatko he artisteja, deejiitä vai tukijoukkoja. Tämä periaate on ollut keskeinen tekijä X-Rustin pitkäikäisyydessä ja yhteisöllisyyden rakentamisessa. X-Rust on tunnettu omaleimaisesta soundistaan, joka on sekoitus raakaa teknoa ja syvällistä housea, sekä tapahtumistaan, jotka ovat täynnä savua ja intensiivistä tunnelmaa.

Monipuolista toiminta

X-Rustin toiminta ei rajoitu vain bileisiin; yhdistys on järjestänyt lukuisia tapahtumia, julkaissut musiikkia, pitänyt radio-ohjelmia ja osallistunut kulttuuriprojekteihin. Yhdistys on tehnyt yhteistyötä muun muassa Turun kaupungin ja muiden paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa. Esimerkiksi X-Libris-kesäklubi ja WAMbience-tapahtumat ovat olleet merkittäviä projekteja, jotka ovat tuoneet esiin X-Rustin monipuolista kulttuurista panosta.

X-Rustille tärkeää on ollut säilyttää oma linjansa ja pysyä uskollisena juurilleen. Yhdistyksen puristinen asenne on taannut sen, että X-Rustin tapahtumat ja julkaisut ovat aina olleet korkealaatuisia ja aidosti omaleimaisia. X-Rust jatkaa edelleen toimintaansa tarjoten faneilleen ja uusille tulokkaille mahdollisuuden kokea elektronisen musiikin syvin olemus.

Liity X-Rustin jäseneksi!

Voit liittyä yhdistyksemme jäseneksi sähköisen jäsenlomakkeen avulla, linkki alla.

Jäsenlomake