The X-Rust ry rantautuu lauantaina 26.2. kello 19 Turun satamaan. Terminaali-tapahtumassa Bar Checkpointissa kuullaan kuutta, yhdistyksen uusimpiin jäseniin kuuluvaa ja X-Rustin riveissä ensimmäistä kertaa esiintyvää, deejiitä. Joukkoon mahtuu niin pidempään soittaneita, muista tapahtumista tuttuja kasvoja, kuin uusia tekijöitäkin. Myös musiikkirintamalla ilta tarjoaa jopa poikkeuksellisen moni-ilmeisen kattauksen elektronista musiikkia 80-luvun synapopista 2000-luvun minimaaliin.

Teknon ystäville Terminaali tarjoilee muun muassa minimaalista ja dub teknoa, joista vastaavat John Major ja Jarier, Baikonurin keskittyessä pääosin tech house -tuotantoon. Sputnikin levylaukusta löytyy elektroa sekä housea ja diskoa, kun taas kaksikko Lootus ja Soicca pureutuvat 80-luvun musiikkiin, muun muassa italoon ja synapoppiin.

Vivahteikasta musiikkitarjontaa tukee visuaaleillaan lukemattomista aiemmistakin yhdistyksen tapahtumista tuttu veejii, Turu Sanoma.

Enemmän elektronista musiikkia useammille

X-Rust on viime vuosina pyrkinyt entistä aktiivisemmin tavoittamaan elektronisen musiikin tapahtumien vakiokävijöiden ja muiden kyseisen kulttuurin ystävien ohella myös uutta, elektronista musiikkia tuntematonta yleisöä. Kahvilat ja baarit ovat tarjonneet suotuisan, helposti lähestyttävän ympäristön tavoittaa tällaista yleisöä. Lisäksi, tavallisesta klubiympäristöstä poikkeavina, ne ovat tapahtumapaikkoina mielenkiintoisia ja tuoreita.

Useita elektronisen musiikin lajeja yhdistävässä Terminaali-tapahtumassa ilmenee hyvin myös elektronisen musiikin monipuolisuus, joka tekee toivottavasti osaltaan elektronista musiikkia helpommin lähestyttäväksi ja kenties murtaa sitä kohtaan olemassa olevia ennakkoluuloja. Elektroniseen musiikkiin tutustumisen kynnystä madaltanee myös se, että tapahtumaan on kello 19–21 ilmainen sisäänpääsy.

Terminaali la 26.2. klo 19–02, Bar Checkpoint, Linnankatu 88. Sisäänpääsy 3€ (alkaen klo 21), ikäraja 18.