Turkulaisen The X-Rust Organizationin suursuosion saavuttanut kesätapahtumasarja X-Libris tekee odotetun paluun Café Siriuksen terassille lauantaina 11. kesäkuuta. Jatkoa kesäklubille saadaan 2. heinäkuuta keskiaikaisten markkinoiden aikaan ja 30. heinäkuuta samanaikaisesti DBTL-festivaalin kanssa. Kesäkauden 2011 päätöstä vietetään 20. elokuuta. Tapahtumat tarjoavat paitsi musiikillisesti myös ympäristön ja ajankohdan puolesta helposti lähestyttävän tavan tutustua elektronisen musiikin rikkaaseen ja monimuotoiseen maailmaan.

Jo kolmatta vuotta jatkuvan X-Libriksen ovat ottaneet omakseen paitsi elektronisen musiikin ystävät ja tapahtumien vakiokävijät myös muut kesäisen rennosta ajanvietosta, Turun upeasta jokirantamiljööstä ja musiikista nauttivat. Viime kesän tapahtumat saivat Café Siriuksen terassin täyttymään toistamiseen äärimmilleen yleisöstä.

Terassilla esittäytyvät elektronisen musiikin metropolit

Tänä vuonna järjestettävien neljän tapahtuman ohjelma on rakennettu elektronisen musiikin kannalta keskeisten kaupunkien ympärille. Kesän kuluessa matkataan elektronisen musiikin mukana Iso-Britanniasta Yhdysvaltojen kautta Eurooppaan ja kuullaan lukuisia elektronisen musiikin tyylilajeja alkaen 1970-luvun lopun diskosta aina 2000-luvun minimaaliteknoon ja dubstepiin.

Muutamia esimerkkejä elektronisen musiikin historiassa ja nykyhetkessä tärkeistä kaupungeista ovat ehkä parhaiten Joy Division -yhtyeestä tunnetun Factory Recordsin kotikaupunki Manchester, Underground Resistancen kaltaisista legendaarisista levymerkeistä kuuluisa Detroit, Discomagic Recordsin ja tätä kautta myös italon kotikaupunki Milano sekä minimaalin teknon suurkaupunki ja Kompakt-levymerkin tyyssija Köln.

Matkalle elektronisen musiikin metropoleihin yleisön ohjaa alati kasvava ja monipuolistuva joukko X-Rustin deejiitä. Jokaisessa tapahtumassa nähdään myös yhdistyksen veejiiden visuaaleja.

X-Libris lauantaina 11.6., 2.7., 30.7. ja 20.8. kello 17.00–02.00 Café Siriuksen terassi, Linnankatu 2. Sisäänpääsy 7€ (sis. oluen, siiderin tai virvoitusjuoman). Tapahtumiin on 18 vuoden ikäraja.