Kesän toinen ja viimeinen X-Libris täyttää Café Siriuksen terassin jälleen musiikilla lauantaina 8. elokuuta. Loppukesän pimenevässä illassa syvennytään suloisen synteettisiin säveliin paitsi deejiisettien myös kesäklubin historian ensimmäisen live-esiintymisen voimin, kun Ukkeli-hahmoistaan tunnetun Teemu Keisterin ja Lassi Jahnssonin italo disko -yhtye PEU saapuu X-Rustin vieraaksi.

PEU
PEU

PEU, Pohjois-Euroopan Suurimmat, syntyi viisi vuotta sitten, kun Keisteri ja Jahnsson tekivät eräänä iltana italokappaleen ja videon kappaleelle. Samalla reseptillä, yhdessä illassa, yhtyeen kappaleet syntyvät edelleen, mikä lienee musiikin tuotannossa, noin yleensä, varsin poikkeuksellista. Aivan tavallista ei ole myöskään 1980-luvulla suosituimmillaan olleen italon tuottaminen ja varsinkaan esittäminen live-yhtyeenä. Kuten italo diskoon kuuluu, yhtyeen musiikki on tunteita täynnä. Se on samanaikaisesti vakavaa ja toisaalta ei.

Harvinaisuudet houkuttelevat X-Rustin levyseppiä

Syntetisaattoreineen esiintyvän PEU-yhtyeen ohella terassilla kuullaan myös kolmea X-Rustin levyseppää, kun yhdistyksen tamperelaisvahvistus Juan Calia sekä turkulaiset Kalle Karvanen ja Maria Soini kaivavat kultaakin kalliimmat italoharvinaisuudet sekä sykähdyttävimmät synapoppi- ja new wave -levyt laukuistaan. Illan visuaaleista vastaa Maad Visuals -kollektiivi.

X-Libris la 8.8.2015 klo 19–02, Café Siriuksen terassi (Linnankatu 2). Sisäänpääsy 7€ (sis. oluen tai virvoitusjuoman), K18. Tapahtumalla on säävaraus!