Wäinö Aaltosen museo täyttyy elektronisista rytmeistä, visuaaleista ja valoista lauantaina 28.syyskuuta, kun The X-Rust Organization yhdistää voimansa WAM:n kanssa WAMbience Dance-tapahtuman merkeissä. Toista kertaa järjestettävä WAMbience Dance levittäytyy nyt aiempaalaajemmalle museoon tarjoten paitsi musiikkia kahdella lavalla myös visuaaleja ja installaatioita kaikkiaan kolmessa tilassa.

Päälavalla painopiste on live-esiintymisissä, joita tukevat VJ Turu Sanoman eli mediataiteilija Artturi Elovirranmuseorakennuksen pintoihin suunnittelemat ja sovittamat “projection mapping” -visuaalit. Hänen käsialaansa on myös veistossaliin tuleva interaktiivinen mediainstallaatio. Museon aulassa nähtävä, ympäröiväänäänimaisemaan pohjautuva, mediainstallaatio on puolestaan Scandinavian Pixel Boysin toteuttama.

Gesloten Cirkel debytoi Turussa

Tapahtuman pääesiintyjänä Turun debyyttinsä tekee live-esiintymisellään Gesloten Cirkel, joka tunnetaanteknoa, acidiä ja elektroa vivahteikkaasti ja varmoin ottein yhdistävästä musiikistaan. Hänen julkaisunsa ovatnauttineet maailmalla paitsi näkyvyydestä myös hyvistä arvosteluista ja myyntimenestyksestä. GeslotenCirkelin lisäksi livenä päälavalla esiintyy futuristisella elektrollaan mainetta niittänyt Morphology jateknommasta tuotannostaan tutuksi tullut Vapor. Lavan levyselektiosta vastaa Dora Gray.

WAMx-tilassa levyt ja valot viettelevät X-Rustin Ipen, Joona Puun, Juan Calian sekä Ugunaron tarjoillessaparhaita paloja italon, diskon ja Chicagon maailmoista perinteisemmän tila- ja tapahtumavalaisun tukemana.

WAMbience Dance la 28.9.2019 klo 21–02 Wäinö Aaltosen museo, Itäinen Rantakatu 38. Liput 14,50€,ennakkomyynti www.lippu.fi.