Raiders of the Lost ARP eli Mario Pierro saapuu Turkuun X-Rustin Multiplied V -tapahtuman pääesiintyjäksi perjantaina 6.3. Klubin keskikerroksen Iltaan. Italialaissyntyisen Pierron soul-, funk- ja jazz-sävytteistä elektroteknoa on julkaistu erityisesti Nature-levymerkillä ja 2002 Naturen alaisuuteen perustetulla Pigna-levymerkillä, jota myös Pierro oli perustamassa. Vuoden 2007 Beyond the Dark EP:llä Pierron tuotanto pääsi kahden Detroit-pioneerin Galaxy2Galaxyn ja Los Hermanosin remiksaus-käsittelyyn.

Pierron live-esiintymisessä yhdistyvät klassiset analogisyntetisaattorit, rumpukoneet ja moderni digitaalitekniikka. Vuodesta 2004 lähtien mies on esiintynyt lukuisissa eurooppalaisissa klubeissa ja vuonna 2006 hän esiintyi myös Fuse-In festivaaleilla Detroitissa. Pierron esiintymiseen sisältyy aina sekä paikan päällä improvisoituja kappaleita että otteita jo julkaistusta tuotannosta.

Synkästä elektrosta soulin suloihin

Sooloprojektinsa lisäksi Pierro tunnetaan MAT101 ja Jolly Music -projekteista, joissa hän yhdistää voimansa Francesco de Bellisin ja MAT101:ssä aluksi myös Emiliano Tortoran kanssa. MAT101:n elektropohjaisen tuotannon vastakohdaksi Jolly Music keskittyy psykedeeliseen diskoon ja elektroakustiseen souliin.

MAT101:n tuotantoa on julkaistu albumin ja singlejen lisäksi myös kokoelmilla. Miesten remiksaus-käsittelyyn puolestaan pääsi vuonna 2000 myös suomalaisen uraauurtavan elektroyhtye Mr Velcro Fastenerin Electric Appliances -kappale. Jolly Musicin vuonna 2000 ilmestynyttä Jolly Bar -pitkäsoittoa puolestaan pidettiin yhtenä vuoden omalaatuisimmista levyistä ja albumi jopa lisenssoitiin Sony Iso-Britannialle, joka ei kuitenkaan koskaan julkaissut sitä. Samoin kävi miesten Jamiroquai-remiksille – miksi hyllytettiin.

Maailmalla menestyviä kotimaisia muusikoita

Raiders of the lost ARP:ia tukee Klubilla live-esiintymisellään saksalaisille Bpitch Controlille ja Prologue Musicille vastikään levyttänyt Juho Kahilainen. Kahilainen tunnetaan energisistä ja mukaansatempaavista live-esiintymisistään. Turussa Kahilainen esiintyi viime kesänä UMF5-festivaaleilla, jolloin hänen esiintymisensä puistossa keräsi enemmän yleisöä kuin samaan aikaan festivaalin päälavalla soittaneet ulkomaalaistähdet.

Illan DJ-esiintyjänä on Mr Velcro Fastenerin toinen puoli, hollantilaiselle Klakson-levymerkille levyttävä Mesak. Hänet tunnetaan myös uuden skandinaavisen eletronisen funkin, eli skweeen uranuurtajana. Skweeeta julkaistaan Mesakin ja Randy Barracudan yhteisellä Harmönia-levymerkillä ja tyyli noteerattiin jopa viime kesän Sonar-festivaaleilla Barcelonassa, jossa myös Mesak itse oli esiintymässä. Illan toinen DJ on X-Rustin tuoreimpiin soittajiin kuuluva Dora Gray.

Multiplied V perjantaina 6.3. klo 22–04, Klubi – Ilta. Sisäänpääsy 5€, K20.