The X-Rust Organizationin menestyksekkäät tapahtumat Café Siriuksessa Turun Pääkirjaston sisäpihalla saavat jatkoa, kun X-Rust palaa Café Siriuksen terassille lauantaina 29.8. Samalla tapahtuman ajankohta muuttuu: kello 18 alkava tapahtuma jatkuu aamukahteen. Paitsi musiikista tapahtumassa päästään nauttimaan kaksin verroin myös pimenevässä yössä loistavista visuaaleista, joita tapahtumaan loihtivat VJ:t Turu Sanoma ja Whitespace. Elokuun alussa järjestetyn ensimmäisen
X-Libriksen tapaan musiikkitarjonnasta vastaavat jälleen yhdistyksen omat artistit.

Tällä kertaa tapahtumassa kuullaan pelkästään yhdistyksen omia DJ:tä. Dekeille nousevat järvenpääläinen Forehard, tamperelainen Needless, raumalainen Homegrove sekä turkulaiset Dcom, Ipe, Matlåck, Ojis, Nitro, Dora Gray, Juksu, Zenroph, Maria Soini, Kalle Karvanen ja Vapor. Musiikillisesti tapahtuma jatkaa ensimmäisen X-Libriksen jalanjäljissä.

Visuaalit tuovat lisäarvoa musiikkitapahtumiin

Toiseen X-Librikseen visuaaleja saapuvat tekemään sekä VJ Turu Sanoma että VJ Whitespace. Molemmat miehet ovat jo pitkään toimineet yhteistyössä X-Rustin ja sen artistien kanssa vastaten visuaaleista lukuisissa yhdistyksen ja sen sidosryhmien tapahtumissa. Visuaaleillaan he tuovat tapahtumiin uuden ulottuvuuden ja yleisö pääsee näin nauttimaan paitsi musiikillisista myös visuaalisista elämyksistä.

Café Siriusta ympäröivä Pääkirjaston sisäpiha tarjoaa visuaaleille tavanomaisesta klubiympäristöstä poikkeavat, näyttävät puitteet, joiden innostamina Turu Sanoma ja Whitespace ovat valmistelemassa X-Libriksen visuaaleihin hieman jotain erityistä ja tavallisesta poikkeavaa. Suunnitelmissa on ainakin kolmen toisiinsa lenkitetyn videotykin käyttö erilaisten visuaalien esittämiseksi yhtäaikaisesti.

Monipuolinen VJ tapahtumien vakiokalustoa

Turu Sanoma on toiminut VJ:nä vuodesta 2004. Aiemmin nimellä Interkosmos esiintynyt Whitespace aloitti puolestaan VJ-toiminnan 2005. Turu Sanoman kymmeniin keikkoihin on sisältynyt visuaalien tekoa mm. Mr Velcro Fastenerin, Alexander Robotnickin, Jori Hulkkosen ja Jimi Tenorin kaltaisille artisteille. Whitespace taas on työskennellyt useiden konemusiikkiartistien tukena mm. UMF ja Konemetsä-festivaaleilla sekä edesmenneessä Bar Päiväkodissa.

Miesten visuaalit elävät artistien, musiikin ja esitystilojen mukana. Whitespace rakentaa maalauksellisia videokollaaseja, jotka tutkivat rajapintoja ja -tiloja. Improvisaatioteosten aiheena ovat ihmisen ja teknologian, yhteiskunnan ja luonnon, kohinan ja signaalin vuorovaikutukset. Turu Sanoman repertuaariin kuuluvat kustomoidut videotyöt, musiikkivideot ja visuaalinen ilme. Tekniikat vaihtelevat koodiympäristöistä ja ohjelmistoista lasertaggaamiseen. Mies pyrkii myös kehittämään uusia tekniikoita erilaisiin ympäristöihin.

X-Libris la 29.8. klo 18–02 Café Siriuksen terassilla Turun Pääkirjaston Kirjastopihalla (os. Linnankatu 2).
Sisäänpääsy 6e/jäsenet 3e (sis.oluen/siiderin/virvoitusjuoman). Tapahtumaan on 18 vuoden ikäraja.