Get Fresh aloittaa X-Rustin syksyn vauhdikkaasti lauantaina 24.10. hip housen ja italialaisen piano housen merkeissä Pikku-Torressa. Tapahtuma tarjoaa Suomessa varsin harvinaisen tilaisuuden kuulla näitä hip hopilla ja italo diskolla maustettuja housen lajeja. Illan DJ-vieraaksi saapuu Pepeto, joka tunnetaan Lappeenrannan Robodisco-tapahtumien toisena järjestäjänä ja vakioesiintyjänä. Mies jakaa dekit X-Rustin DJ Burdockin, Ipen ja Kalle Karvasen kanssa.

Edellisen kerran X-Rustin yleisö sai nauttia hip housen ja italialaisen piano housen rytmeistä UMF 2008 -tapahtumassa, jolloin DJ Burdockin ja Kalle Karvasen soitto veti tanssilattiana toimineen nurmen täyteen yleisöä. Tämän yleisömenestyksen innostamana X-Rust päätti pyhittää kokonaisen illan yksinomaa näille housen lajeille.

House kohtaa hip hopin ja italo diskon

Hip house ja italialainen piano house yhdistävät molemmat housea muihin ajan tyyleihin. Hip house yhdistää housen ja hip hopin elementtejä italialaisen piano housen sekoittaessa edeltäjäänsä italo diskoa houseen. Melodisten ja rytmillisten tekijöiden ohella, molemmissa sanojen merkitys on suuri: ensin mainittua kutsutaan myös house rapiksi lajille tyypillisten rap-vokaalien vuoksi, ja jälkimmäistä leimaa varsin vapaa sanoitusten lainaus sekä italiankielisten sanojen kääntäminen englantia muistuttavaksi ”siansaksaksi”.

Italialainen piano house oli suosittua etenkin Italiassa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa 1980-luvun lopulla. Myös hip house nousi yleiseen tietoisuuteen 1980-luvun lopulla Chicagossa ja New Yorkissa. Sitä tuottivat kuitenkin alusta asti myös brittiläiset artistit. Tunnetuimpiin lajin taitureihin kuuluvat muun muassa The Beatmasters, Tyree Cooper, Mr. Lee, Kool Rock Steady, Doug Lazy, Deskee ja Fast Eddie.

Vieraita ja tuttuja vinyylimiehiä

Illan artistivieras Pepeto on intohimoinen vinyylifriikki, jonka musiikkimaussa keskeisessä asemassa on 80-luvun disko, italo disko, elektro, acid, Chicago ja Detroit. Soitollaan mies haluaa jakaa rakkautensa musiikkia kohtaan muiden samanmielisten kanssa.

X-Rustin omasta miehityksestä Pikku-Torressa kuulllaan DJ Burdockia, joka tunnetaan ehkä parhaiten pitkän linjan teknomiehenä. Kalle Karvanen lienee tutuin elektron ja italo diskon tuntijana, Ipe puolestaan acidin ja ambientin ystävänä. Lauantaina miehet kuitenkin paljastavat yleisölle vähemmän tunnetun puolen itsestään hip housen ja italialaisen piano housen pyörteissä.

Get Fresh la 24.10. klo 22–03, Pikku-Torre, Yliopistonkatu 30. Sisäänpääsy 5e, ikäraja 18 vuotta.